Ensemble Sangineto

Vrijdag 19h00 – 20h15

De Ensemble Sangineto groep werd in 2000 opgericht door de tweeling Adriano en Caterina Sangineto. Gevormd binnen de artistieke omgeving van hun vader, Michele Sangineto, luthier van Keltische harpen en gebogen psalters, benaderde de tweeling aanvankelijk oude muziek en kwam vervolgens tot populaire muziek in al zijn facetten, met een speciale voorliefde voor de Ierse, Bretonse en Franse traditie.

In de loop der jaren heeft het project een voortdurende expansie en dynamiek gekend, mede dankzij de samenwerking met andere muzikanten. Momenteel wordt de originele bezetting aangevuld met de artistieke bijdrage van gitarist en bouzouki speler Jacopo Ventura.

Fascinerende mixen en elektrische interpretaties kenmerken een van de meest opwindende en originele opkomende groepen in het Italiaanse panorama van Keltische en wereldmuziek. De kostbare combinatie van harp, gitaar en snaar psalter en de magische fusie van stemmen, zwevende en dromerige sferen, allemaal in een gloed van trillingen die zich omhullen in hun intense zuiverheid.

Website:  http://www.ensemblesangineto.com/ensemble/