Dlù

Zondag 19h00 – 20h00

Deze jonge Schotse band afkomstig uit Glasgow waren in 2018 verkozen tot winnaars van de Danny Kyllle open stage in Celtic connections
Het is een traditionele fusieband, bestaande uit Moilidh NicGriogair, Zach Ronan, Aidan Spiers, Andrew Grossart, Seoras Chlad en gastzanger Joseph McCluskey. Hun eclectische muzikale achtergronden beïnvloeden hun originele melodieën en arrangementen, waardoor de band hun eigen kenmerkende geluid heeft.
De naam DLÙ is afgeleid van het Gaelic woord ‘dlùth’, wat hecht en nauw betekent. Het is niet alleen een eerbetoon aan de vriendschap tussen de bandleden, maar ook aan de oorsprong van de band, die in de Glasgow Gaelic School ligt. DLÙ bracht in februari 2022 hun debuutalbum ‘Moch’ uit in het Òran Mòr in Glasgow. Het album is internationaal erkend met radiospelen en recensies.
Als Gaelic-sprekers voelen DLÙ zich gepassioneerd om hun cultuur levend te houden door muziek te schrijven die niet alleen aantrekkelijk is voor leden van de Gaelic-sprekende gemeenschap, maar ook voor degenen die nog nooit Schotse traditionele muziek hebben gehoord.
In 2022 brachten ze hun eerste album uit en worden nu reeds aanzien als grote kanshebber voor album van het jaar.
Ze worden aanzien als de beste nieuwkomer van de Gaelic bands.

Website:  https://www.facebook.com/dluband/