Pers

Gooikoorts Internationaal Folkfestival
Hét startsein voor een zomers muzikaal parcours

Gooik vormt, mee door de memorabele muziekstages, reeds decennia lang een smeltkroes en kraamkamer voor traditionele en vernieuwende folk. Voor de achttiende keer draagt ook het Gooikoorts Festival zijn steentje bij in het promoten van een heel breed palet aan muziekvormen die onder deze noemer ondergebracht kunnen worden. Ook dit jaar zorgden we voor een gevarieerde en heel hoogstaande affiche.

Met twintig  concerten, alternerend gespreid over drie podia, en daarnaast ook een ‘vrij podium’ voor (beginnende) amateurgroepen, valt hier behoorlijk wat te beleven en hoef je nauwelijks iets te missen van het brede internationale aanbod. Alle concerten sluiten zo goed mogelijk op elkaar aan. Hoogstens dient af en toe een keuze gemaakt worden tussen de intimiteit van de heel drukbezochte kleine concerttent en de concerten op het ‘vrij podium’.  Ondergebracht onder ‘Het Duveldroomschip’ leent deze derde concertsite zich er dan weer toe om er genietend van een drankje en wat gekeuvel met vrienden, even op adem te komen. Op zondag wordt de Gooikse mis traditioneel opgeluisterd door één van de groepen uit de festivalprogrammatie. 

Aan dit ondertussen al beproefd en vaker bijgesteld recept wordt ondertussen nauwelijks nog getornd. Gooikoorts is voor alles ook een familiefestival waar jong en oud verwend worden gedurende drie dagen. We houden het bewust kleinschalig waardoor iedereen gemakkelijk het overzicht weet te bewaren, vanuit het centrale plein dat omzoomt wordt door de grote concerttent, de caterings- en restaurantzijde, een veilige  kinderanimatiezone, een gevarieerd aanbod aan sfeervolle kraampjes vol folkgerelateerde creaties én natuurlijk het boegbeeld van ons festival, het roemruchtige ‘Duveldroomschip’, waar toog en tafels vrijwel constant bezocht worden, gersten- en ander vocht rijkelijk vloeit, menige verhalen en anekdotes uitgewisseld worden (en nieuwe ontstaan) en waar onbeperkt ruimte is om te zingen en te spelen.

En we hebben nog twee, niet onbelangrijke troeven in de hand. Enerzijds zijn we zowat het enige festival te lande dat reeds jaren een heel breed bezette en drukbezochte   instrumentenbouwersmarkt weet uit te werken. Daarnaast laten we elk jaar geen kans onbenut om enkele van de optredende muzikanten tot het verzorgen van één of andere workshop te overhalen, dit voor de geïnteresseerde festivalgangers.

Dit mag je gewoon niet missen!!

Alle praktische info en het volledige programma kun je vinden op deze website.

Afspraak op 2, 3 en 4 juli 2021 in onze parel van het Pajottenland.

Tot Gooikoorts …

 

Vragen over Gooikoorts? Neem contact op met Ilse Coppieters (woordvoerster Gooikoorts) op ilse.coppieters@muzmoz.be of  0486 53 01 35. 

-Een persaccreditatie kan aangevraagd worden door een mailtje te sturen naar info@gooikoorts.be