Pers

Persbericht: Gooikoorts folkfestival is er klaar voor. Tickets zijn nu verkrijgbaar voor 2, 3 en 4 juli

Het is geen sinecure om in deze tijden iets georganiseerd te krijgen. Vele maanden hebben we gewacht op enig perspectief van de regering, dat uiteindelijk te laat kwam om ons festival nog op maat in de startblokken te krijgen. Daarom pakt het Gooikoorts in 2021 uit met een heel speciale editie: kleiner, maar daarom niet minder fantastisch en dit onder de vleugels van Muziekmozaïek vzw.

Op de alom gekende formule met 20 internationaal gekleurde concerten, een uitgebreide kinderanimatiezone, gevarieerd aanbod aan sfeervolle kraampjes, een drukbezochte instrumentenbouwersmarkt en een ruim aanbod aan workshops, zullen we nog een jaartje moeten wachten. De aanwezigen echter zullen zoals altijd meer dan gelijk hebben, want alleen zij zullen kunnen genieten van deze unieke editie van Gooikoorts, waarin alles net iets anders is, zodat melancholische vergelijkingen met andere jaren achterwege kunnen worden gelaten.

Wij maken van de nood een deugd om opnieuw van nul het festival op te bouwen. Het concept is simpel: 1 concertpodium, 1 barzone, een beperkte doch lekkere en gezonde catering, een paar (echte) vrije podia, veel plaats en ruimte voor plezier en muziek.

Waar we niet op willen inboeten is een fantastisch programma, met zowel Vlaamse als internationale topmuzikanten. Op het programma staan: Duo De Schepper – Sanczuk (VL), Pentaichon (GR), Airboxes (VL), Trio Durand – Millet – Raillard (FR), Vox Bigerri (FR), Tanxugueiras (SP), Cardboard Cabin (VL), Laura Cortese Trio (US/VL), WÖR mét mobiele beiaard en ter afsluiting het Estse superkwartet Curly Strings (EE). Gooikoorts mag zichzelf dus terecht, zelfs in deze onwaarschijnlijke tijden, een internationaal folkfestival noemen.

Waar we wel op moeten inboeten is de camping, wat misschien veel mensen zal ontgoochelen, maar gezien de gangbare maatregelen is het quasi onmogelijk voor ons om dit op een veilige en gereglementeerde manier te organiseren. Naarmate de versoepelingen duidelijker worden, kan dit eventueel herbekeken worden, maar voorlopig raden wij verre bezoekers aan om alternatieve accommodatie in de buurt te zoeken.

Hoe dan ook: een echte folkliefhebber mag deze kans niet laten liggen:

Alle praktische info en het volledige programma zijn te vinden op www.gooikoorts.be en op de FB pagina van Gooikoorts.

Afspraak op 2, 3 en 4 juli 2021 in onze parel van het Pajottenland.

Vragen over Gooikoorts? Beeldmateriaal of extra informatie nodig? Neem contact op met Ilse Coppieters op ilse.coppieters@muzmoz.be of  0486 53 01 35.

Gooikoorts is een organisatie van Muziekmozaïek Folk & Jazz en mede mogelijk gemaakt met de steun van de gemeente Gooik, de Vlaamse Gemeenschap, de Nationale Loterij, Sabam for Culture, partners, sponsors, sympathisanten en vrijwilligers.

-Een persaccreditatie kan aangevraagd worden door een mailtje te sturen naar info@gooikoorts.be