Pers

Onthaasten op het Gooikoorts folkfestival

Na een korte pauze komt het Gooikoorts folkfestival deze zomer terug. Gooikoorts vindt plaats van 30 juni tot 2 juli op de vaste stek op de oude atletiekpiste in het  centrum van Gooik. Het festival maakte ook al het volledige programma bekend. Zo staat onder meer Laïs op het podium.

foto door Patrick Clerens


Het Gooikoorts festival staat reeds jaren garant voor het brengen van internationale en nationale folkgroepen en dit vanuit alle hoeken van de wereld. In zijn genre is het een van de weinige unieke festivals die dit genre in één festival verenigd.

“Soms moet iets bijna stoppen om te ondervinden dat het gemist zal worden”, vertelt Filip Verneert van vzw Muziekmozaïek, de organiserende vzw van het festival. “Nadat het voortbestaan van het festival even op de helling stond, kijken we uit naar volgende zomer want dan komt Gooikoorts helemaal terug. Op het menu staat heerlijke folkmuziek, massa’s dansplezier, ongelofelijke sfeer in een prachtig decor, foodtrucks die lekkere gerechten serveren, ruime keuze aan sapjes en frisse dranken”,

Rik Couchez, coördinator van het festival vult aan: “Dit jaar bestaat Gooikoorts 20 jaar, dat willen we extra in de kijker zetten. Zo staan er enkele ‘straffe’ namen op de affiche zoals de Britse folkrockband Oysterband, onze eigen Laïs, de Canadese groep Gordie Mckeeman & His Rhythm Boys en een eenmalig en uniek optreden van Vemeulen & de JoJo’s. Deze laatste zal je misschien niet veel zeggen, maar als ik vermeld dat Geert Vermeulen een muzikant was van de Nieuwe Snaar en dat Jonas Vermeulen niet alleen acteur is in de Zillion, maar de zoon is van Geert Vermeulen, dan weet je alvast dat dit een bijzonder optreden zal worden.”

Ilse Coppieters, mede-organisator
“Verder wordt er ook ingezet op sfeer en onthaasting. Bij ons zullen geen twee groepen op hetzelfde momentoptreden en is er tussen de groepen tijd om het sociaal gebeuren te laten zegevieren. Daarnaast blijven we ook inzetten op milieu en duurzaamheid. Bij ons zal je dus geen wegwerpbekers vinden. We kunnen dit jaar ook rekenen op de steun van de Nationale Loterij en ook andere partners zoals Cera en de gemeente Gooik. Dankzij de steun van deze partners kunnen we extra investeren i.o. het kansentarief, extra parkings voor minder valide personen, gratis tickets voor het O.C.M.W. extra zitplaatsen voor oudere personen e.a.”

Filip Verneert: “Het festival is er voor jong en oud. Maar omdat er ook veel gedanst mag worden zijn er de vertrouwde bals op het festival. Zaterdagnacht introduceren we echter iets nieuws. Dan zal een folk dj het podium inpalmen en iedereen aan het dansen zetten”.

Rik Couchez: “Dit jaar zetten we extra in op diversiteit. Niet alleen op het podium door jong en minder jong talent een podiumkans te geven, maar ook door een divers prijzenbeleid. Zo kan je oa kiezen voor een plustatief of een sociaal tarief.  Belangrijk is dat kinderen tot en met 12 jaar gratis toegang krijgen en dat vanaf dit jaar de camping volledig gratis is. Voor kinderen is er naar traditie een apart kinderanimatieluik.”

Filip Verneert: “Deze editie van Gooikoorts staat dus garant voor het ontdekken van veel muziek, mensen ontmoeten, dansen, eten en drinken en kinderanimatie en wil je niet naar huis rijden, de camping is er voor iedereen die naar het festival komt.

Overtuigd? Bestel vandaag nog jouw tickets op www.gooikoorts.be

Persvragen: ilse.coppieters@muzmoz.be – 0486 53 01 35