Locatie

Festivalterrein

Camping

Bouwers- & festivalmarkt

Jammen & instrumentenvestiaire

7

Gooik

Gooikoorts gaat door in de gemeente Gooik, gelegen in het zuidwesten van de provincie Vlaams-Brabant, ongeveer 25 km ten zuidwesten van Brussel, en in het hart van het Pajottenland.

Op naar Gooik!

Ik neem de auto

Met de auto rij je vanaf de E40 langs de afrit 19 Aalst richting Ninove of de afrit 20 Ternat richting Edingen. Of vanaf de ring rond Brussel (E19) langs de afrit 13 Ninove of de afrit 15 Lennik. Je route kan je route plannen via Google Maps.

Ik wil carpoolen

Heb je nog ruimte beschikbaar in je auto of ben je op zoek naar een carpoolpartner? Plaats een bericht in het Facebook-evenement of Folkpool om een lift aan te bieden of te vinden.

Ik kom met het openbaar vervoer

Je kan met de trein tot in de stations Brussel-Zuid, Halle of Ninove sporen. Van daaruit kan je met de Lijnbus naar Gooik. De dichtstbijzijnde haltes zijn Gooik Koekoekstraat (5 min. te voet) of Gooik Wijngaardstraat (17 min. te voet).

Ik fiets gezwind naar het festival

Het Pajottenland is een prachtige streek om te fiesten, soms wel wat heuvelachtig. Je kan het festivalterrein vinden tussen fietsknooppunt 14 & 15 en je fiets netjes stallen op de fietsparking net aan de ingang.

Festivalterrein

Eten & drinken

Op het festival kun je genieten van diverse eetkraampjes met voldoende vegetarische opties. De bar biedt een gevarieerde selectie non-alcoholische dranken, bier en wijn, geschonken in echte glazen. Ook is er de mogelijkheid voor een smakelijk ontbijt. Kom en ontdek een culinair avontuur tijdens Gooikoorts!

Parking

Je kan gratis parkeren in de directe omgeving van het festivalterrein tijdens Gooikoorts. De parkeerweide zal duidelijk worden aangegeven met borden vanaf het centrum van Gooik. Wil je je elektrische wagen opladen? Er is een Allego oplaadpunt aan de Koekoekstraat 6, vlakbij de bibliotheek.

Toegankelijkheid

Gooikoorts doet graag een inspanning voor personen met een beperkte mobiliteit en voorziet een aantal aangepaste faciliteiten als voorbehouden parkeerplaatsen, toegankelijke infrastructuur voor rolstoelgebruikers, aangepast sanitair, …

Betalen

Op het festival kan je drankbonnetjes en eetjetons aankopen aan een aparte kassa. Betalen kan zowel cash als met bankkaart. Je kan ook een drankkaart op voorhand aankopen bij je ticket, eens zo gemakkelijk.

Camping

Geen festival zonder camping. Je kan vlak bij het festivalterrein overnachten in de groene pracht van Gooik. Er zijn twee weides: een camping voor tenten, waar geen voertuigen mogen rijden, en een camping voor caravans en kampeerwagens.

Je kan gratis overnachten op de camping als festivalbezoeker, evenals kinderen tot en met 12 jaar. Op de campings vind je douches, lavabo’s en toiletten.

Heb je speciale wensen of noden? Contacteer ons gerust.

© Patrick Clerens

Campingreglement

 • De campings openen op vrijdag 5 juli om 14 uur. Je kan blijven overnachten tot maandagmiddag 8 juli.
 • Enkel bezoekers met een festivalbandje & kinderen tot en met 12 jaar hebben toegang tot de campings.
 • Tussen 22 uur en 8 uur respecteert iedereen op de camping een absolute stilte uit respect voor de nachtrust.
 • Plaats je tent of kampeerwagen enkel op de plaatsen die worden aangegeven door de campingmedewerkers.
 • Enkel gasvuurtjes worden toegelaten, wees wel voorzichtig. Open vuur, BBQ, fakkels,… is verboden.
 • Iedereen ruimt zijn eigen afval op en sorteert het in de daartoe voorziene vuilbakken.
 • Honden zijn enkel toegelaten op de camping voor caravans en kampeerwagens, op voorwaarde dat ze aangelijnd zijn en andere kampeerders niet storen. Honden zijn niet welkom op het festivalterrein of de camping voor tenten. Je kan ook kamperen op de grasweide achter de bibliotheek van Gooik indien je wil kamperen met tent en hond.
 • Assistentiehonden zijn overal toegelaten.

Is kamperen niet echt je ding en zoek je liever iets in de omgeving om te overnachten? Hier zijn enkele tips! 

Bouwersmarkt

De bouwersmarkt is terug! Op zondag 7 juli zetten binnen- & buitenlandse instrumentenbouwers hun zelfgebouwde muziekinstrumenten in het voetlicht in de kleine concerttent. Je kan tussen 11 – 19 uur een kijkje nemen, instrumenten nader bekijken, testen en wie weet een mee naar huis nemen. Een unicum in Vlaanderen!

Zelf een plekje op onze instrumentenbouwersmarkt?

 • Je krijgt 2 tafels om je instrumenten uit te stallen.
 • De ruimte is overdekt, met een ondergrond van gras.
 • Opstellen kan van 9 tot 11 uur, opruimen kan van 19 tot uiterlijk 21 uur.
 • Er is parking vlakbij met beperkt aantal plaatsen. Oprijden kan niet op het terrein zelf, je kan wel gebruik maken van een kruiwagen of zelf een kar meebrengen.

© Luk Stiens

© Patrick Clerens

Festivalmarkt

Kom en ontdek de bruisende festivalmarkt op Gooikoorts, waar een verscheidenheid aan kraampjes te vinden is. Van lokale ambachtslieden tot unieke handgemaakte producten, er is voor elk wat wils. Verken de levendige sfeer, proef heerlijke lekkernijen en neem een stukje van het festival mee naar huis.

Wil je deel uitmaken van de festivalmarkt?

 • De markt is open op zaterdag 6 & zondag 7 juli van 13 tot 20 uur. Iets langer open blijven mag.
 • Je voorziet zelf een tent (max. 4 x 4 meter of 8 x 4 meter), tafel(s) en stoelen. De organisatie voorziet geen ruimte om materiaal veilig op te slaan.
 • Opstellen kan op zaterdagochtend van 9 tot 11 uur (ofwel op vrijdagochtend op dezelfde momenten), opruimen kan op zondagavond (zo laat mogelijk om de festivalbezoekers niet te hinderen) of maandagvoormiddag.
 • Er is parking vlakbij het festivalterrein. Oprijden kan niet op het terrein zelf, je kan wel gebruik maken van een kruiwagen of zelf een kar meebrengen.

Jamsessies

Op het festivalterrein nodigen we muzikanten uit voor spontane jamsessies onder de luifel bij de bar. Iedereen is doorlopend welkom om muziek te spelen! Op vrijdagavond kun je je opwarmen met een grote jamsessie in de kleine concerttent. Overdag kan je ook jammen op de camping, ’s nachts van 22 & 8 uur houden we het stil voor wie wil slapen. Breng je instrument mee, ontmoet andere muzikanten en geniet van de muzikale vibe op Gooikoorts!

Instrumentenvestiaire

Heb je even geen zin om te jammen? Geen zorgen! Berg je instrument veilig op in onze instrumentenvestiaire op het festivalterrein. Je kan je instrument overdag langs brengen of ophalen. Een vriendelijke vrijwilliger houdt een oogje in het zeil en zorgt ervoor dat jouw waardevolle muzikale metgezel goed wordt bewaakt. Na sluitingstijd wachten de instrumenten geduldig tot de volgende dag, wanneer de vestiaire opengaat. De ruimte is beperkt, dus vol is vol. Zo kun je zorgeloos genieten van je muzikale momenten, wetende dat je instrument veilig is!

Openingsuren

 • vrijdag 5 juli: 19:00 tot 23:00
 • zaterdag 6 juli: 11:00 tot 23:00
 • zondag 7 juli: 11:00 tot 21:00