Presentatie

Anneleen Van Nylen

Als zevenjarig meisje volgde zij muzieklessen in het Jeugdmuziekatelier Cantecleer te Mortsel. Daar werd de interesse voor zang, muziek, dans en woord gewekt. Na het middelbaar onderwijs besloot zij verder te studeren aan het Lemmensinstituut te Leuven. Zij studeerde af in juni 1995 en behaalde de Meestergraad in de Dramatische kunst, optie Woordkunst.

Momenteel is zij lerares woord en mentor aan de Kunstacademie te Geraardsbergen.

gooikoorts2012-3-clieve Naast het lesgeven staat Anneleen ook graag zelf op het podium. Zo maakte ze met bevriende collega’s al verschillende poëzie- en cabaretprogramma’s waarmee ze rondtrok, en ze wordt regelmatig gevraagd als verteller of presentatrice. Ze presenteerde al een heleboel concerten, van klassiek tot fanfare-orkest, van jazz tot folk. Op dit moment is zij vaste presentatrice van de jaarlijkse volksmuziekfestivals Folk in ‘t gruun te Schoten en Gooikoorts te Gooik.

In haar vrije tijd was zij één van de drijvende krachten achter de vzw ’t Smiske, een klein kunstencentrum in Asse dat wekelijks allerlei concerten organiseert. Momenteel is zij bestuurslid van Muziekmozaïek, het impulscentrum voor folk en jazz in Vlaanderen.

Muzikaal heeft zij zich verder geschoold als zangeres en draailierspeelster, o.a. in de volksmuziekgroep Trèz, waarmee zij al gesmaakte concerten gaf. Sinds 2012 zingt ze in de acapella-groep Balvokal, een groep die bal zingt.

anneleen.vannylen {at} telenet.be

www.anneleenvannylen.be

Anneleen Van Nylen Anneleen Van Nylen

Share this page

FacebookTwitterMore...