Milieu

Met Gooikoorts staan wij sinds het prille begin aan de top van de milieuvriendelijke festivals. Het is altijd al één van onze uitgangspunten geweest om onze omgeving zo min mogelijk te belasten en tegelijk kwaliteit aan onze bezoekers te bieden.

Wij produceren een strikt minimum aan afval met ons festival. Geen plastic bekers, zo min mogelijk wegwerpartikelen, voldoende afvalbakken op ons festivalterrein, op de parking en op de camping waar je het afval dat je toch zou hebben gescheiden (PMD, papier en karton, restafval en glas) kwijt kan. De laatste actie van de afbraak van ons festival is telkens weer de festivalweide ontdoen van dat laatste restje afval.

afval In 2010 slaagden erin slechts 30 zakken(!) van 100 liter restafval te produceren na ons festivalweekend waarop we meer dan 5600 bezoekers mochten ontvangen. (zie foto hiernaast) Naast deze inspanningen hebben we tevens een milieuploeg die niet alleen tijdens het festivalweekend afval van de weide opraapt, maar tegelijk de bezoekers op een ludieke manier aanspoort de volgende keer een van de talrijke afvalbakken te gebruiken.

Wij houden bewust, en al sinds het ontstaan van het festival het geluidsvolume in de concerttent bewust laag om onze buren en het natuurlijk leven rondom het festivalterrein zo min mogelijk te storen.
Wij informeren de bezoekers via onze website hoe zij het festivalterrein met het openbaar vervoer kunnen bereiken.

Milieu is heden ten dage “hot item”, maar wij met Gooikoorts zijn al veel langer met dit onderwerp bewust bezig. En wij denken te mogen stellen dat we hierin meer dan behoorlijk scoren.
Kwaliteit, netheid, veiligheid en milieubewustheid gaan hand in hand samen. Wij maken er werk van en danken tegelijk al onze bezoekers, onze medewerkers en ons gemeentebestuur voor hun steun en medewerking op al deze deelgebieden.

Met Gooikoorts streven wij naar een duurzaam en milieubewust festival op alle vlakken.
Wil je graag weten hoe wij dit aanpakken? Welke maatregelen wij nemen en wat Upcycling voor ons betekent? (klik hier voor het volledige overzicht).

Share this page

FacebookTwitterMore...