Info workshops zondag

YOGA KIND/OUDER

Zin om even samen met je kind te ontsnappen uit het drukke festival en echt de tijd en de ruimte te nemen om te verbinden? Dan is de workshop ouder-kindyoga misschien wel iets voor jullie! Ouder-kindyoga is een verwenmoment voor één ouder en één kind. Wanneer we spreken over een ouder, dan kunnen alle mogelijkheden : papa, mama, plus papa, plus mama, oma, opa, peter, meter…
Het is een fijne mix van dansexpressie, uitdagende partneroefeningen, yogahoudingen, fysieke spelletjes, massage en ontspanningsmomenten. Hét moment bij uitstek om samen te werken aan je souplesse, kracht en evenwicht, zowel in fysiek als mentaal opzicht.

 

MONDHARP

De mondharp is een van de oudste instrumenten over de hele wereld bespeeld. Een van de kleinste muziekinstrumenten ook en daardoor, ten onrechte,  vaak over het hoofd gezien. Het past daarentegen wel in elke broekzak! Maar…zo eenvoudig als het bespelen lijkt, zo divers zijn de mogelijkheden! Je moet rekening houden met ritme, cadans, klankeffecten, dynamiek, volume en melodie. Deze workshop is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. We leren mond- en klanktechnieken combineren, gesteund door het gebruik van een juiste ademhaling die natuurlijk de basis is van alles. Er worden geen mondharpjes voorzien !

 

LUDIEKE WORKHOP PAJOTS

Fatsoenlijke mensen die vreemde oorden opzoeken, doen meestal inspanningen om met de plaatselijke bevolking op een elementaire manier te converseren. Van Folkliefhebbers die jaarlijks naar Gooikoorts afzakken of hier een ander volks evenement komen bijwonen, mag men dus ook verwachten dat ze een inspanning doen om wat keurig Pajots te praten. De leemte die er op dat gebied bestond wordt nu door de organisatoren van Gooikoorts ingevuld: Walter Evenepoel, die al een eeuwigheid met zijn groep Arjaun zingt in het zuiverste Pamels en ook in de andere dorpen van het Pajottenland actief is, werd bereid gevonden om tijdens een ludieke workshop de Pajots-onkundigen af te helpen van hun verbale handicap.

 

BALKANDANS

Wie beroerd werd door de kennismaking met de dansen uit verscheidene  Balkanlanden, zal zeker ook plezier vinden in de aansluitende workshop op zondag. Een van de basisdansen die aangeleerd werd op zaterdag, wordt hier verder uitgewerkt. Verschillende figuren maken de dans nog boeiender dan enkel met de basispas. Je waant je zowaar op reis!

 

VOETPERCUSSIE  MET REVEILLONS!

De typische voetpercussie die zo kenmerkend is voor de traditionele muziek uit Québec-Canada komt in deze unieke workshop aan bod. De kunst van deze techniek bestaat eigenlijk eenvoudig uit ‘ritme toevoegen aan een melodie om een minimale begeleiding te verzekeren’. In deze workshop worden de diepgewortelde geheimen aangeleerd van deze kunst om zo een stabiele basis te verwerven! Het is een gelegenheid om de coördinatie van de voeten als instrument te ontwikkelen doorheen de verschillende ritmes van de traditionele muziek uit Québec.

 

VIOOLWORKSHOP MET PAULA KINASZEWSKA OM 17u30

Ben je een muziekliefhebber en bespeel je o.a. viool, klarinet, fluit, cello, … Wil je traditionele melodieën aanleren uit de historische regio Mazovia, gelegen in centraal Polen? Wees dan welkom op deze workshop onder leiding van Paula Kinaszewska, muzikante bij de groep WoWaKin Trio! Een eigen instrument, goed gehoor, een meer dan behoorlijk speelniveau (medium/gevorderd) en vooral heel veel enthousiasme is noodzakelijk om aan deze workshop deel te nemen. De minimumleeftijd voor deze workshop is 15 jaar!