Info workshops zaterdag

MONDHARMONICA BEGINNERS

Je verkent de mogelijkheden die de mondharmonica in zich heeft qua klankkleur en effecten. Je leert de opbouw  van het instrument kennen en de elementaire technieken om de harmonica te bespelen. Er wordt op een eenvoudig type mondharmonica gespeeld. Instrumenten worden door Gooikoorts ter beschikking gesteld. Op de initiatie wordt dus niet met eigen instrumenten gespeeld.

 

SAMENZANG MET MARC HAUMAN

Nadat ‘Hauman & de Moeite’ 10 jaar geleden van de podia verdween, is Marc er opnieuw met ‘Marc Hauman & groep’. En dat ‘Ne zanger altijd ne groep zal zijn’ zullen we geweten hebben op Gooikoorts! Aarzel dus niet om in te schrijven want onze geliefde Temsenaar met zijn unieke stem en geweldige dialectliedjes brengt ongetwijfeld het beste bij jullie naar boven tijdens deze workshop.

 

LEPELSPEL BEGINNERS

Deze workshop leert je de juiste houding te vinden om het lepelspel tot de essentie te herleiden. Als je kunt applaudisseren of met je handen een ritme kan vormen zoals ze in bijvoorbeeld Spanje doen, heb je de basis al te pakken. Tijdens de sessie worden een kleine selectie van Europese tunes beluisterd.

 

BASIS BALKANDANS

Gooikoorts laat je ieder jaar prachtige muziek horen uit verschillende landen, maar je kan er ook met de kleurrijke dansen kennis maken ! Wij bieden een initiatieworkshop aan, waarin je de pracht van de dansen uit een aantal Balkanlanden kan ontdekken. Muziek en dans zijn onafscheidelijk verbonden. De danstradities zijn in de Balkan diep geankerd, maar laten ook vandaag nog heel veel mensen enthousiast meebewegen.