Home

Gooikoorts 2015?

Gooikoorts2015

Gooikoorts 2014

Gooikoorts was weer ‘schoon’ zoals menig bezoeker ons liet weten! Het was de klassieke formule waarbij kwaliteit en een geweldige familiale sfeer zoals vanouds primeerden. Er dwalen nog allerlei melodieën rond van een aaneenschakeling van geweldige concerten, nachtelijke sessies, optredens onder het Duveldroomschip en prachtige baldansen. Het was echt topkwaliteit uit alle windstreken!

De kinderanimatie, de festivalmarkt, de instrumentenbouwersmarkt, de sessies en de initiaties maakten het plaatje alleen maar compleet. Ja … zelfs het minder goede weer had niets in de pap te brokken want ‘ook bij zware regenval is het gezellig en goed’ schrijft ons een bezoekster!

Ondertussen ebt de koorts langzaam weg en maakt plaats voor een heel goed gevoel want het programma op en naast het podium blijft alleen maar nazinderen en de meer dan 5000 tevreden en lachende gezichten kunnen het alleen maar beamen! Bedankt beste bezoeker en een speciaal woordje van dank aan onze vaste kern en de meer dan 200 medewerkers. Dank zij jullie was het weeral een geslaagd festival.

sfeer

Gooikoorts is een internationaal volksmuziekfestival dat ieder jaar muziek brengt op het raakvlak van traditionele en vernieuwende volksmuziek. De organisatie zorgt niet alleen voor een kwalitatief sterk programma maar streeft ook naar gezelligheid en een aangename sfeer. Het festival neemt de volksmuziekliefhebber mee op een reis vol nieuwe ervaringen. De nadruk ligt zowel op jong aanstormend talent als op gevestigde waarden uit het binnen -en buitenland. Gooikoorts wil enerzijds bezoekers aantrekken die willen en kunnen genieten van prachtige concerten en unieke balavonden, anderzijds is het ook een familiefestival. De ontspannen muzikale omgeving is de ideale plaats om vrienden en kennissen te ontmoeten en andere mensen te leren kennen. De internationale markt voor instrumentenbouwers is voor de volksmuzikant een heiligdom en de kinderen hebben hun vaste stek bij de kinderanimatie. Tijdens het festival worden ook verschillende workshops en intiaties aangeboden. Deze initiaties worden gegeven door enkele artiesten die deze editie van Gooikoorts op het podium staan en door lesgevers die we speciaal hier voor uitgenodigd hebben. Inschrijven tijdens het festival aan “het infopunt”, waar alle informatie gegeven wordt.

Bienvenue sur le site de Gooikoorts! Pour la douzième fois, notre festival gâtera ses visiteurs avec de la musique traditionnelle et des repas succulents, dans la convivialité et dans une ambiance familiale. D’aujourd’hui vous trouvez les premiers noms du programme sur ce site et vous pouvez acheter des tickets en prévente.

Rendez-vous donc les 4, 5 et 6 juillet prochains à Gooik!!

sfeer

Gooikoorts est un festival international de musique à la croisée de la musique populaire traditionelle et contemporaine. Depuis onze années, les organisateurs offrent une affiche de haute qualité dans une ambiance décontractée et familiale, le tout situé dans le cadre invitant des collines verdoyantes du Pajottenland.

Le concept a grandi au cours des années et comprend actuellement onze concerts, dont quatre purement acoustiques, une messe-concert, trois bals, un vaste marché de luthiers, des initiations et une île de jeu musicale pour les plus petits.

Les têtes d’affiche sont des artistes reconnus sur la scène internationale. A ces artistes viennent s’ajouter chaque année des nouveaux talents du terroir. L’ambiance musicale se poursuit régulièrement jusque dans les petites heures lors des jams nocturnes.

Share this page

FacebookTwitterMore...